Länsförsäkringssamarbetet 2017

Genom ett samarbete mellan Riksteatern Västerbotten och Länsförsäkringar Västerbotten finns det 50 000 kr per år, som föreningar i Västerbotten kan söka medel från efter genomfört arrangemang. Vilken produktion det gäller varierar. För 2017 kan max 12 arrangörer erhålla 4150 kr/föreställning som betalas ut löpande. Först till kvarn i bokningsordning. Ni ansöker i efterhand genom att fylla i blanketten alternativt så hittar ni en rekvisition här nedan, kopplat till respektive föreställning. Kopia på faktura ska bifogas rekvisitionen. Under 2017 ingår följande föreställning:

Danslektionen av Västerbottensteatern.
Ladda ned och fyll i Rekvisition Danslektionen eller använd formuläret nedan.

En överintelligent ung professor i geofysik vid Luleå universitet behöver lära sig dansa för att kunna delta i en officiell prisceremoni till hans ära. Han tar kontakt med sin granne, en professionell dansare, för att anlita henne för en danslektion. Men hon visar sig vara sjukskriven efter att ha blivit skadad i en trafikolycka. Han har problem med fysisk kontakt och sociala relationer. Hon är deprimerad, cynisk och argsint. Komplicerat – men väldigt roligt!

Med Danslektionen har Mark St. Germain skrivit en annorlunda och otroligt underhållande pjäs. Uruppsättningen i Boston 2014 fick strålande recensioner och till hösten sätts den (förutom på Västerbottensteatern) även upp på Broadway.

Här hittar du säljblad för Danslektionen.

Läs mer om samarbetet mellan Riksteatern Västerbotten och Länsförsäkringar här.

Rekvisition