Småplatsföreställningar på turné

Här hittar du ett urval av föreställningar som finns tillgängliga för bokning i Västerbotten. Listan uppdateras löpande. Vi presenterar professionella producenter vars föreställningar kan framföras på mindre scener eller som rumsteater. Respektive produktionslänk leder till en webbplats/pdf där du kan läsa mer om föreställningen samt göra en intresseanmälan till producent. Kom ihåg, genom att kontakta producenten i god tid underlättas möjligheten att en turné kan genomföras!

OBS: Flera produktioner är länkade till Scenkonstportalen.se som är en nationell sida för scenkonstutbud. För att kunna få full tillgång till information på Scenkonstportalen.se krävs att du är registrerad användare för sidan. Detta görs enkelt genom sidan och går fort.

Vi hoppas att du hittar den föreställning du söker! Har du frågor, eller är en producent som vill ingå i utbudet, hör gärna av dig till inger.holmberg@riksteatern.se!

SUBVENTIONER
Publikutveckling Små scener
(tidigare småplatsstöd) har arbetats fram under 2018 som ett sätt att arbeta med långsiktig arrangörs- och publikutveckling utanför centralorterna. Vi erbjuder förslag till riktat turnéutbud som även inkluderar Norrbotten samt Jämtland-Härjedalen samt en väl tilltagen subvention. Stödet söks av eller i samarbete med lokal Riksteaterförening. Läs mer

Arrangörsstöd för arrangemang med fria teatrar/utövare upp till 5000 kr för resa och boende. Läs mer.

**Extra turnéstöd via Länsförsäkringar:
För turnéperioden 2018 har vi möjlighet att subventionera 4000 kronor per genomförd föreställning för produktionerna Glupahungern (Västerbottensteatern) och Romeo och Julia (Ögonblicksteatern)..
Läs mer.

UTBUDSFÖRSLAG FÖR SMÅ SCENER:
(Har du förslag på småplatsutbud så kontakta oss!)

____________________________________________
INGELA WALL: KOM IHÅG! Köp mjölk, skaffa barn

En lättsam och snabbfotad föreställning som är teatermonolog, dikt och stand-up, allt i ett – spetsad estradpoesi på Ingela Walls personliga sätt.

En underhållande och utmanande estradpoesiföreställning om att skaffa barn som bland annat blev en av årets succé-snackisar på Skellefteås Berättarfestival i april 2017.
Vi får följa drömmarna, tvivlet och de innersta tankarna kring att vilja, hoppas, vänta och föda barn. Allt med humor, ordbriljans och vassa iakttagelseförmåga. Om normer och förväntningar, om rädslor och eufori.
En känslomässig och scenisk bergochdalbana med Ingela Wall i toppform.

Scenmått:
Spelyta 2×2 meter
Pris: 10.000 ink allt!
Spelperiod: Bokningsbar under 2018
Bokning: 
estradpoesi@ingelawall.com
Läs mer 

____________________________________________

MUSIKTEATERN: Fjällsågens Drottningar

Marta och Karolina arbetar som pionjärer i Jämtlandsfjällen under Svenska Turist-föreningens tidiga historia. Det är ett hårt arbete som bara kvinnor klarar av.
Båda är starka, slagkraftiga och kända över hela landet och utomlands för sitt starka entreprenörskap. Året är 1913, sex år innan kvinnlig rösträtt i Sverige.
Pjäsen ”Fjällsågens Drottningar” är baserad på den sanna historien om två systrar som levde och arbetade i Jämtlandsfjällen i början av 1900-talet. Föreställningen är en varm humoristisk berättelse om dessa människors liv. Alla roller spelas av endast två skådespelare. Pjäsen innehåller även musikaliska inslag.
Se recension Piteå-Tidningen

Scenmått: Spelyta 6×4 meter
Pris: 12.000kr + moms. Kostnad för resa och boende tillkommer.
Läs mer

_______________________________________________

VÄSTERBOTTENSTEATERN/ Glupahungern
(Turné görs i samarbete med Länsförsäkringar Västerbotten**)

En berättarföreställning av och med Ellenor Lindgren, i regi av Lillemor Skogheden

Glupahungern rör sig mellan saga och verklighet i ett mystiskt skogslandskap i norra delen av vårt land. Huvudpersonen Ingrid växer upp i utkanten av en by tillsammans med sina familj. Hon är sin pappa upp i dagen, följer honom vart han går, vad än han gör. Men när Ingrid är 8 år dör pappa Erik i skogen under mystiska omständigheter. Ingrid blir tyst och inåtvänd. Vändningen kommer när hon börjar plantera träd. Då öppnar hon sig igen för omvärlden och det är en ovanlig gåva hon besitter – allt hon planterar växer sig stort och starkt.

Scenmått: Scenyta 5×3 m, mörkläggning. Bärhjälp erfordras.
Pris: 12.500kr + moms. Kostnad för resa och boende ingår.
OBS! Arrangören söker länsförsäkringsspons samt redovisar publikstatistik i efterhand! Se ovan**
Spelperiod: Våren 2018
Kontakt: Västerbottensteatern maria.asserud@vasterbottensteatern.se
Läs mer

_______________________________________________

ÖGONBLICKSTEATERN/ Romeo och Julia – Språket, konsten och kärleken
(Turné görs i samarbete med Länsförsäkringar Västerbotten**)

Vad hade hänt om Romeo och Julia hade fått växa upp och bli gamla tillsammans? Vad hade hänt med kärleken? Hur ser kärleken ut i livets olika åldrar?

Två skådespelare i sin bästa ålder möts för att repetera den klassiska pjäsen Romeo och Julia. Men repetitionen övergår snabbt till ett livserfaret samtal om kärleken, språket och de två skådespelarnas gemensamma kärlek till konsten. Vi kan kalla den Romeo och Julia och verkligheten. En kärlekssaga bortom ålderns, språkets och nationens gräns.

Scenmått:
 Scenyta 3×4 m, gärna mörkläggning. 
Pris:
 8000kr + moms. Kostnad för resa och boende tillkommer.
OBS! Arrangören söker länsförsäkringsspons samt redovisar publikstatistik i efterhand! Se ovan**
Spelperiod: 
Våren 2018
Kontakt: Ögonblicksteatern, Ingunn Grande, ingunn@ogonblicksteatern.se, 090-140014
Läs mer
_______________________________________________
TANTTEATERN/GREGER OTTOSSON: Skiljetecken – en skilsmässa för 6 röster

” Jag älskar dig. Hör du vad jag säger? Jag kommer alltid att älska dig. Jag vill skiljas”

Vad innebär en skilsmässa? Vad händer efter själva åtskiljandet? Vem skiljer man sig ifrån, ifrån sin partner, men kanske också ifrån en del av sig själv? Och kan man skilja sig ifrån ett barn? Med ord och ton ger Kajsa Reicke och Greger Ottosson röst till minnet av en skilsmässa.

Scenmått: 4×4 m ca (obs, någon form av scenljus behövs i lokalen!)
Pris: 10 000kr + moms. Kostnad för resa och boende tillkommer.
Spelperiod:
Tillgänglig för turné hela 2018.
Bokning och kontakt:
Kajsa Reicke: kajsareicke086@gmail.comwww.tantteatern.se
Läs mer

_______________________________________________

THOMAS ANDERSSON/ Legender

”Det blir en föreställning om människor från vår del av världen som prioriterat musiken.  Sådana liv kan vara intressant att berätta om… och spela musik ifrån.”

En del brukar framhålla humorn i Thomas Anderssons framträdanden, andra vill betona musiken. Somliga tycker mest om allvaret, eller dialekten. De flesta har svårt att bestämma sig. Men en sak är säker; här behövs inga förinspelade ljudeffekter, rökmaskiner eller laserljus.

Traditionell musik, muntligt berättande och så massor med erfarenhet på det, och vi får vara med på det som så ofta sagts: ”nalta minner- vål myttje mer”. Så säger man i Västerbotten. I övriga världen brukar det heta” less is more”. Turnerar våren 2018.

Scenmått: 2,5 x 2,5 meter
Pris: 10.000kr + 25% moms. Kostnad för resa och boende tillkommer.
Spelperiod: Våren 2018
Bokning och kontakt Thomas Andersson: 070-252 71 77 kontakt@spelmanthomasandersson.se
Se säljblad: Legender

_______________________________________________

 

KAJ AHLGREN: Vattnet
Denna pärla till berättelse är signerad Torgny Lindgren. Både allvarlig, komisk och dråplig om vart annat! En berättarföreställning efter Torgny Lindgrens novell med Kaj Ahlgren på scen.

Alltihop börjar med ett brev till länsstyrelsen i Ume. Hur är det egentligen med vattenkvaliteten uppå Kläppmyrliden? ”Vattnet” är en klassisk Lindgrensk berättelse om dygd och flit, om högmod och besatthet, om natur och människa, om, som det heter på ett ställe i novellen, ”livets obotliga torka”. Kaj Ahlgren balanserar humor och tragedi med finess i denna avskalade scenkonstpärla.

Scenmått: Spelyta 3×3 meter (elpiano medtages om inget piano finns i lokalen)
Pris: 5900kr. Kostnad för resa och boende tillkommer.
Spelperiod: Bokningsbar ht 2018
Bokning: 
Kaj Ahlgren, ahlgrenkaj@hotmail.com
Läs mer 

__________________________________________________

SAGA ESERSTAM: Kärlek, tro & lite hopp

Ett musikprogram av och med Saga Esterstam
Efter Saga Eserstams succéföreställning om Siw Malmkvist och ”En svensk pärla” är hon åter aktuell med ett musikprogram på turné. Med personliga betraktelser kring all sköns knasigheter och oroligheter som omger oss sjunger hon sånger och berättar hoppfulla historier från när och fjärran i musikaliskt samarbete med gitarristen Hans Ericsson.

Låtar av bl.a. Ted Gärdestad, John Lennon och Eurythmics ger en paus från alla trumpna trumpenskaper och istället får vi några av de vackraste texter som skrivits, texter och berättelser om kärlek, tro och lite hopp.

Scenmått: 2,5x 2,5 m. Ingen mörkläggning eller bärhjälp behövs.
Pris: 8000kr + moms
Spelperiod: Turnépremiär ht 2017, turnerar även 2018.
Bokning:
Saga Eserstam saga1975@hotmail.com, 073 064 59 68
Se säljblad: Kärlek, tro o lite hopp

__________________________________________________