Producent

Hej producent!

Riksteatern Västerbotten ägs av alla de Riksteaterföreningar som arrangerar scenkonst i Västerbotten. Vi turnélägger inga föreställningar men bistår gärna med att vidareförmedla  turnébehov och det är uppskattat om ni när turnéplanering påbörjats håller oss uppdaterade om att ni är på väg till länet. Vi kan då tipsa vidare till arrangörer och publik via vår Facebooksida eller via mail.

Utbudsdagar
Vi arrangerar årligen en utbuds- och scenkonsthelg för vuxenarrangörer i de fyra norrlänen; Scenkonstdagar´19 genomförs i år i Luleå den 16-17 november. Följ gärna det arrangemanget via: www.scenkonstdagar.se.

En utbudsdag för barn och unga/skolföreställningar med dans, musik och teater planeras just nu för genomförande den 24 september i Umeå.
Läs mer här

Scenkonst i norr – Utbud för barn och unga samt småplats
Ett regionalt utbud för målgruppen barn och unga samt småplatsföreställningar presenteras varje säsong på webbplatsen scenkonstinorr.se där de fyra norrlänen samlar sitt rekommenderade utbud för teater, dans, nycirkus m.m. Vill du ingå i det utbudet vänligen kontakta inger.holmberg@riksteatern.se, 070-371 25 85 för mer information.

Subventioner
Vi arbetar med ett antal olika subventioner med olika inriktningar (för små scener, för fria producenter, för ung publik, se högerspalt) men utgår alltid från principen att stödet går till arrangören efter genomfört arrangemang, att den enskilde arrangören ”äger” hela bokningsprocessen och själv avgör vad de vill arrangera. Konsulentfunktionen för er som turnéproducent är i första hand ett marknadsföringsstöd och support gällande kontaktförmedling samt turnésamordning.

Scenkonstportalen
På scenkonstportalen.se finns hundratals arrangörer, från arrangörsföreningar, skolor, kommuner, folkparker, bygdegårdar till gästspelsscener och festivalarrangörer. De söker produktioner, sparar favoriter och skickar bokningsförfrågningar. Genom att kostnadsfritt lägga in dina produktioner blir du en del av ett nationellt skyltfönster för professionell turnerande scenkonst.