Producent

Hej producent!

Riksteatern Västerbotten ägs av alla de Riksteaterföreningar som arrangerar scenkonst i Västerbotten. Vi turnélägger inga föreställningar men bistår gärna med att vidareförmedla  turnébehov och det är uppskattat om ni när turnéplanering påbörjats håller oss uppdaterade om att ni är på väg. Vi kan då tipsa vidare till arrangörer och publik via vår Facebooksida eller via mail.

Utbudsdagar
Vi arrangerar årligen en utbuds- och scenkonsthelg för vuxenarrangörer i de fyra norrlänen; Scenkonstdagar´17 genomförs i år i Östersund den 28-29 oktober. Följ gärna det arrangemanget via: www.scenkonstdagar.se

Scenkonst för barn och unga
Ett regionalt utbud för målgruppen barn och unga presenteras varje säsong på webbplatsen scenkonstinorr.se där de fyra norrlänen samlar sitt rekommenderade utbud för teater, dans, nycirkus m.m. Vill du ingå i det utbudet vänligen kontakta inger.holmberg@riksteatern.se, 070-371 25 85 för mer information.

Scenkonstportalen
På scenkonstportalen.se finns hundratals arrangörer, från arrangörsföreningar, skolor, kommuner, folkparker, bygdegårdar till gästspelsscener och festivalarrangörer. De söker produktioner, sparar favoriter och skickar bokningsförfrågningar. Genom att kostnadsfritt lägga in dina produktioner blir du en del av ett nationellt skyltfönster för professionell turnerande scenkonst.

Subventioner
Riksteatern Västerbotten arbetar med två typer av subventioner:
Ett arrangörsstöd för arrangemang med fria professionella utövare där vi täcker arrangörens kostnader för resor och boende upp till 5000kr.
Och ett småplatsstöd för scenkonstarrangemang utanför tätort i mindre scenrum.
Läs mer