Ny utbudsdag för skol- och familjeföreställningar

Den 24 september arrangeras Scenkonstdagar Barn och unga – en utbudsdag för turnérande scenkonstproduktioner tillgängliga för bokning under våren och hösten 2020 i Västerbotten och Västernorrland. Utbudsdagen genomförs i Umeå på Profilteatern samt på Umeå Folkets Hus.

Riksteatern Västerbotten tillsammans med Norrlandsoperans musikproducent för barn och unga, Dans i Västerbotten samt Riksteatern Västernorrland arrangerar dagen och vänder sig till kommuninköpare, skolor och skapande skolasamordnare i Västerbotten, Västernorrland och närområdet.

Vi inleder med kaffe och studiebesök hos Profilteatern, en av länets förnäma fria teatrar. Ett samtal kring arrangörsskapet och uppdraget som skolarrangör och inköpare kommer förhoppningsvis att bli en inspiration för framtida stordåd.  Under dagen presenteras hela föreställningar i olika lokaler samt kortare utdrag av dans, musik och teater som kommer att ligga i länsutbudet för barn och unga kommande säsonger från institutioner och fria professionella teatrar.

OBS! Nu finns även det bokningsbara utbudet för våren 2020 att se på Scenkonstinorr.se!

PROGRAM

09.00 Incheckning och kaffe inkl kort husesyn på Profilteatern
Se kartlänk till lokalen. Ca 15 min promenad från centrum.

09.45 -11.00 Ett arrangörssamtal om prioriteringar, drivkrafter och att få det att gå ihop. Söderhamns kulturkonsulenter Göran Hånell och Anton Larsson ger sina perspektiv på uppdraget att erbjuda hela kommunens barn och unga ett kulturutbud som skapar mervärden trots en begränsad budget.

11.00-13.00 Tre valbara föreställningar i tre separata lokaler, lunch intas efter egen möjlighet i anslutning till respektive föreställning.
Separat info kommer till respektive publikgrupp om speltid m.m.

Alt 1: Profilteatern, Vatten med Profilteatern kl. 11.15

Profilteaterns Janne Karlsson är tillbaka i ännu en lite produktion anpassad för bibliotek och mindre scenrum. En humoristisk berättarföreställning om att plötsligt tvingas växa och lämna allt som är kärt och välbekant bakom sig. Se länk

Alt 2: Norrlandsoperan/Dans i Västerbotten, Skogen (genrep) kl 12.00
Dans i Västerbotten i samarbete med länsverksamma dansarna och koreograferna Emeli Boman och Kajza Rauhala presenterar den nya ”Skogen” för 3-6 år om att gå vilse och hitta tillbaka igen. Konferensdeltagare får möjlighet att se genrepet innan den går ut på turné. Föreställningen kommer även att kunna bokas våren 2020. Se länk

Alt 3: Studion, Robotdiktatorn med Mittiprickteatern kl.11.30
Mittiprickteatern i bästa form slår till med en lekfull, galen och djupt allvarlig föreställning om beslutsfattande, medmänsklighet och svårigheten med att komma överens. Den spelar även i Skellefteå och Vännäs under hösten. Se länk

13.15 -16.45 Utbudspresentationer i korthet – Studion, Umeå Folkets Hus
Konferencier: Tora Larsson

Pass 1 13.20-15.00

Divanteatern (K. Reicke, G. Ottosson)
Dockteatern Månstjärnan
Teater Soja
Kjellmor/Georgescu
Lule Stass
Teater Mila
Teater Pero
Norrlandsoperans länsutbud för Barn och unga
Dans i Västerbottens länsutbud för barn och unga

Fikapaus/mingel

Pass 2 15.30-16.45

Ellenor Lindgren
Skuggteatern
Västerbottensteatern
Ögonblicksteatern
Nordcirkus
Riksteatern


Är du arrangör/inköpare?
Gå till DELTAGARANMÄLAN
Kostnad 230kr/person

Är du scenkonstproducent/scenkonstnär?
Ansökan att presentera föreställningar ska vara oss tillhanda senast den 10 augusti.
Producentanmälan är stängd.
OBS! Producentdeltagande är kostnadsfritt, men utlägg ersätts ej.

Följ Facebookeventet för direktinfo och uppdateringar i programmet.

Arrangeras av Riksteatern Västerbotten i samarbete med Riksteatern Västernorrland och Norrlandsoperan/Dans i Västerbotten.

Görs med stöd av: