05 Mar

Missionären

Tro, gemenskap och kärlek! Följ med på en historisk resa om lesbiska kristna missionärer som bryter mot normer och konventioner! På ett varmt och lekfullt sätt ger Malin Hellkvist Selléns koreograferade berättarföreställning Missionären ett stycke utraderad historia kropp igen. Föreställningen är skapad ur lika delar fakta och fantasi och öppnar upp för samtal om historieskrivningens konsekvenser och tolkningens makt och möjligheter. Den använder tal, rörelse och sång och ger röst till historier som rymmer angelägna frågor om kvinnors liv, identitet, arbete, sexualitet och tro.

Information om arrangemanget:

Malin Hellkvist Sellén räknas som en av Sveriges största koreografer idag och desto roligare att hon har sin härstamning från Vilhelmina där hon tillbrigar ledig tid i Idvattnet.

Malin Hellkvist Sellén har tidigare gjort koreografiska verk som Jag minns dig som du var då, ”Pågående”, Inom rimliga gränser och Rosa löften. I november 2016 mottog hon ett av Svenska Kyrkans kulturstipendium för sitt senaste verk Missionären. (1242)

Datum: 2018-03-05

Tid: 19:00

Plats: Vilhelmina, Folkets Hus, Östgården

Biljettinfo:

Biljettpris: 160 kr
Biljettköp: Folkets Hus reception tel 14434

OBS!! Endast 35 publikplatser

Köp biljett