Turnéstöd i Västerbotten i samarbete med Länsförsäkringar

Gå direkt till > Turnéstöd Västerbotten 2019: När prinsen kom till byn och Tillbaka innan midnatt
Gå direkt till > Turnéstöd Västerbotten 2018: Glupahungern och Romeo och Julia, språket, konsten och kärleken

 

Länsförsäkringar Västerbotten bidrar årligen med ett ekonomiskt stöd som oavkortat går till länets teaterarrangörer. Stödet bidrar till att göra kulturen tillgänglig för invånarna i hela Västerbottens län.

– För oss som lokalt företag, med Västerbotten som enda marknad, är den lokala anknytningen viktig. För en positiv utveckling i hela länet behöver vi samarbeta för mångfald, säger Lotta Gisselberg, kommunikationsansvarig på Länsförsäkringar Västerbotten.

Riksteatern Västerbotten väljer tillsammans med Länsförsäkringar ut en eller flera föreställningar vars turné stödet gäller för. Endast professionell scenkonst som är producerad i Västerbotten och är turnébar i länet är aktuellt i urvalet. Därmed bidrar stödet även till att främja länets egna kulturskapare.

– Samarbetet går helt i linje med vårt konsulentuppdrag att främja scenkonsten i Västerbotten. Stödet från Länsförsäkringar Västerbotten har över åren blivit ett viktigt bidrag till att stimulera kulturintresset och utvecklingen på de arrangerande orterna, säger Elenor Nordström, konsulent i Västerbotten.

För 2019 kan arrangörer ansöka om stöd för att arrangera När prinsen kom till byn och Innan natten är över. Läs mer om föreställningarna och om ansökan här >

Tidigare års samarbeten

2018 – Turnéstöd till Glupahungern, Västerbottensteatern och Romeo och Julia – Språket, konsten och kärleken, Ögonblicksteatern.

2017 – Turnéstöd till Danslektionen, Västerbottensteatern.

2016 – Turnéstöd till En svensk pärla av Teater Bartolinis (fortsatt turné), och Shakespeare är död, Skuggteatern, och Bildmakarna, Västerbottensteatern.

2015 – Turnéstöd till En svensk pärla av Teater Bartolinis.

2014 – Turnéstöd till Vi tar emot ditt samtal så fort vi kan, Västerbottensteatern (fortsatt turné).

2013 – Turnéstöd till Vi tar emot ditt samtal så fort vi kan, Västerbottensteatern.

2012 – Turnéstöd till Stenar i fickan, Västerbottensteatern.

2011 – Turnéstöd till Hohaj – en kärlekshistoria i Västerbottens utmarker, Västerbottensteatern. Stöd till tio arrangörer.

2010 – Utvecklingsprojekt för marknadsföring. Stöd till sex arrangörer.

2009 – Turnéstöd för Kvartetten, Västerbottensteatern (inom glesbygdsprojektet Rum för teater). Stöd till fyrtio arrangörer.