Turnéstöd Västerbotten 2019

Genom ett samarbete mellan Riksteatern Västerbotten och Länsförsäkringar Västerbotten finns möjligheten för arrangörer i länet att söka medel för utvalda produktioner. För turnéperioden 2019 utdelas stöd för att arrangera föreställningarna När prinsen kom till byn och Tillbaka innan midnatt.

Totalt finns 60 000 kronor att fördela. När prinsen kom till byn subventioneras med 2500 kr per föreställning, och Tillbaka innan midnatt subventioneras med 4000 kr per föreställning. Först till kvarn i bokningsordning gäller. Observera att subventionen inte gäller eventuella extraföreställningar, om ni som arrangör bokar fler av samma föreställning. Medel rekvirerar ni i efterhand genom att fylla i digital rekvisition eller genom att skicka in rekvisition som PDF, båda varianterna finns nedan.

OBS: Fakturakopia ska bifogas rekvisitionen, den kan också skickas separat via mejl.

För frågor kontakt: elenor.nordstrom@riksteatern.se


Gunnar Eklund.

När prinsen kom till byn, våren 2019

Västerbottensteatern. En berättarföreställning där Gunnar Eklund fritt tolkar Torgny Lindgren, i regi av Bobo Lundén.

I Torgny Lindgrens berättelse I brokiga blads vatten knackar självaste prins Eugen försiktigt på hos moster Lydia i Norsjö, utan att bli igenkänd. Genom Gunnar Eklund, som flitigt tolkat Torgny Lindgrens texter på scen, får berättelsen om prinsens äventyr nytt liv. Denna berättarföreställning är en fri och färgglad tolkning av berättelsen.

När prinsen kom till byn subventioneras med 2500 kr per föreställning (gäller endast den första föreställningen, om arrangör bokar flera föreställningar).

Läs mer och ladda ned säljblad för När prinsen kom till byn på Scenkonstportalen >


Ett hus i mörker och ett skrämmande ansikte.

 

Tillbaka innan midnatt, hösten 2019

Västerbottensteatern och Profilteatern. Skräckkomedi baserad på kanadensisk succéthriller i regi av Jan Karlsson.

Det unga paret Gert och Jill hade tänkt sig stillsam återhämtning i en gård på landet, men skräms upp av hyresvärdinnans spökhistorier. Som kanske inte bara är historier? Vilka mörka krafter ligger bakom de allt mer skrämmande scener som utspelar sig i det ödsliga huset – och hur ska de stoppas? Föreställningen tar ett fast grepp om publiken med ett oväntat händelseförlopp och överraskande effekter, där publiken sitter som på nålar.

Tillbaka innan midnatt subventioneras med 4000 kr per föreställning (gäller endast den första föreställningen, om arrangör bokar flera föreställningar).

Läs mer och ladda ned  säljblad för Tillbaka innan midnatt >


Rekvisition Turnestöd 2019

Ladda ned och skriv ut rekvisitionen som PDF: Rekvisition Turnestöd Västerbotten

Digital rekvisition Turnéstöd Västerbotten 2019

För dig som arrangerar och söker turnéstöd 2019 för När prinsen kom till byn eller Tillbaka innan midnatt. Ifylles efter genomförd föreställning. Subvention utbetalas löpande efter erhållen rekvisition.