Unga arrangörer i Sorsele

Sorsele är Årets Kulturkommun och därför gör vi en särskild satsning på unga kulturintresserade i just Sorsele. Gillar du teater, dans, humor, musik, festival, cirkus eller något annan form av kultur? Nu får du som är ung och kulturintresserad i Sorsele chansen att lära dig grunderna för att själv kunna ordna kulturarrangemang. Vi går igenom vad en gör som arrangör: bokning av artist/föreställning, lokalbokning, biljettförsäljning, ekonomi, marknadsföring, publikarbete, värdskap, dekor, och en del annat! Arrangören är kort sagt spindeln i nätet som får det att hända!

Kursen genomförs i samarbete med Sorsele Kommun, Läget Fritidsgård och Sensus Studieförbund. Kursen håller till i lokaler i Folkan, i anslutning till fritidsgården Läget.

Anmälan och kostnad
Kursen är helt kostnadsfri.

Anmäl dig genom att skicka ett mejl till elenor.nordstrom@riksteatern.se där du presenterar dig med namn, ålder och eventuella tidigare arrangörserfarenheter. Obs! Du behöver inte ha tidigare erfarenheter, men gärna en idé om vad du skulle vara intresserad av att göra. Vi vill ha din intresseanmälan senast den 27 september.

Kursdag lördag 30 september, Sorsele

Lokal: Läget, Folkan i Sorsele
Starttid: 10.00
Ungefärlig sluttid: 16.00
Kostnad: Kursdagen är helt kostnadsfri.
Specialkost: Fika och lunch ingår under kursdagen. Meddela om du önskar någon slags specialkost när du anmäler dig (allergier, vegetariskt, eller liknande).

 

En vanlig fråga när vi varit ute och pratat med ungdomar är om ens idéer kan hända på riktigt? Finns det några pengar så det går att faktiskt boka något? Vi vet att det kostar pengar att arrangera kultur! Därför är vi flera som hjälps åt för att det ska gå att genomföra. Lokal erbjuder Sorsele kommun gratis, och beroende på vilken typ av arrangemang ni vill göra finns det olika typer av pengar som vi under kursen vägleder er att söka.

Exempelvis kan vi från Riksteatern Västerbotten under 2018 erbjuda ett särskilt arrangörsstöd för unga arrangörer och ungt publikarbete. Kriterierna för att få stöd är att det är ett offentligt arrangemang av scenkonst, (dans, teater, nycirkus) med professionella utövare och att det riktas mot en ung målgrupp (barn/unga/unga vuxna). Du kan få ersättning för föreställningens rese- och boendekostnader samt del av föreställningspris. Läs mer